Un articol bun

Cateva sfaturi despre cum să scrieţi un articol bun

În primul rând articolele trebuie să fie originale şi să aibă conţinut relevant pentru cititor. Nu fii prea comercial! Un articol e un articol iar o reclamă e o reclamă. Când scrii, gândeşte-te la cititor, la ce ar dori acesta să citească şi nu la promovarea produsului sau serviciului pe care îl oferi. În ceea ce priveşte numărul de cuvinte recomandam articole de minim 300-400 de cuvinte, atât pentru a genera rezultate mai bune pentru website-ul tău dar şi pentru a le dovedi cititorilo că îţi pasă şi chiar şti despre ce vorbeşti. Nu scrie articole prea lungi totuşi! Nu credem că vrei să îţi plictiseşti publicul. Articolele ideale sunt cele care au între 500 şi 1000 cuvinte.

Oferă articolelor tale un titlu cât mai atractiv, astfel încât să atragi atenţia cititorilor. Puţin vor fi interesaţi de un articol intitulat “Cure de slăbire”. Dar cu siguranţă un titlu de genul “Zece reguli de urmat pentru a slăbi fără a te înfometa”, este mult mai interesant şi va atrage mai mulţi cititori si implicit mai mulţi vizitatori pentru site-ul tău.

Nu uita să îţi corectezi articolele înainte de a le trimite. Nu oferi prea multă credibilitate dacă scrii cu greşeli gramaticale, de tipar sau faci dezacorduri. Nu introduce cuvinte din limba engleză sau alte limbi străine decât dacă nu ai încotro sau doar dacă vrei să oferi o tentă exotică articolului. Nu exagera totuşi, o singură expresie este suficientă. Ai grijă ca informaţia oferită să fie corectă şi actuală! Spor la scris şi nu uitati: pentru noi cuvintele contează!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu